Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Домашно стерилизиран грах

Домашно стерилизиран грах

Домашно стерилизиран грах
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Подготовката за зимата трябва да започне отрано. Ето и нашето предложение за домашен стерилизиран грах"

Необходими Продукти

  • грах
  • сол - по 1 ч.л. на буркан
  • аспирин - по 1 на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете граха от шушулките. Загрейте вода в подходящ съд. Сипете граха и го бланширайте - да промени цвета си.

Готовия грах премийте през студена вода с помощта на гевгир.

Насипете го в чисти буркани. Добавете по 1 ч.л. сол и по един аспирин към всеки буркан.

Налейте студена вода до горното ръбче на буркана. Запечатайте добре с капачка.

Варете 20 мин. от завирането. Съхранявайте на хладно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: