Стерилизиран гювеч

Стерилизиран гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
"Страхотна рецепта за гювеч за зимата Вижте я и ще се убедите сами"

Необходими Продукти

  • чушки - червени
  • чушки - зелени
  • патладжани
  • моркови
  • бамя
  • домати
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват от семките и се режат на парчета. Патладжанът се нарязва на кубчета и се слага в подсолена вода за да се отстрани горчивият сок от тях.

Морковите се почистват с белачка и се режат на кръгчета.

Нарязаните зеленчуци заедно с бамята се бланшират за минута-две в гореща вода. Отцеждат се, поръсват се със сол и се разпределят в буркани.

Най-отгоре в бурканите се слагат настъргани или нарязани на ситно домати.

Бурканите се запечатват и се заваряват за около 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: