Начин на приготвяне
Дробът се слага в тенджера, залива се с вода, колкото да го покрие, и се вари (след завиране) 10 мин. Целта на това варене е дробът да се втвърди, за да се реже лесно.
След като е готов за рязане, се изважда от тенджерата, а водата се изхвърля. Оставаме дроба да поизстине толкова, че да можем да го режем и го нарязваме на малки хапки.
Нарязаният дроб се сипва в голяма тава и се задушава заедно с олиото и сол на вкус, докато водата се изпари и започне дроба да получава коричка.
Щом е готов дробът, го махаме от огъня и оставяме да поизстине. След това го пълним в малки, измити и напълно сухи бурканчета.
След като напълним дроба, разпределяме равномерно и бульона, който се е получил в тавата.
Затваряме хубаво бурканите и ги нареждаме в съд, в който можем да ги варим, пълним вода, колкото да покрие всички буркани и слагаме да се варят за 30-40 минути след завирането на водата.
След това махаме от огъня и оставяме да изстинат.