Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме зеления фасул, като изрязваме дръжките и връхчетата на шушулките. Нарязваме го на парчета с дължина около 3-4 см. Измиваме бурканите ( около 6-7 буркана от 800 мл излизат).
Пълним бурканите с нарязан зелен фасул, като го натискаме с пръстите, за да се напълнят, колкото може по плътно. Във всеки буркан слагаме по 1 чаена лъжичка сол и заливаме до горе със студена вода.
Затваряме здраво с капачки и слагаме да се стерилизират. Когато заврят бурканите, трябва да врят не по-малко от два часа, в противен случай има опасност консервите да се развалят.
Така стерилизиран зеленият фасул може да се съхранява неограничено време и да се използва за различни салати, готвени ястия и гарнитури.