Начин на приготвяне
Начупете шоколада и го разтопете на водна баня. Добавете 200 г масло. Разбъркайте до хомогенна смес.
Разтопете маслото за намазване и с помощта на четчица намажете формичките за суфлета. Сложете формичките в камера, за да се замрази маслото.
Разбийте яйцата и жълтъците заедно със захарта с миксер на високи обороти. Готовата шоколадова смес охладете за кратко.
Внимателно прибавете яйчената смес, като бъркате непрекъснато. Добавете брашното на порции, като продължавате да бъркате до хомогенизиране.
Извадете формичките и ги напудрете с какао. Разсипете шоколадовата смес във формичките и изпечете в сгорещена фурна точно за 12 минути.
Ако фурната е с вентилатор, печете на 180 градуса, ако е обикновена - на 200 градуса.
Готовите суфлета изсипете в чинийка. По желание поръсете с пудра захар.
Коментари