Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване от тефтерчето

Реване от тефтерчето

Реване от тефтерчето
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
20
"Най-вкусните рецепти са записани в специалното тефтерче"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • за сиропа
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Прибавете 1 ч.ч. топла вода към жълтъците заедно със захарта и ги разбийте, докато удвоят обема си 3-4 пъти.

Разбийте белтъците на сняг. Смесете яйчените смеси и прибавете внимателно на порции гриса и брашното при леко бъркане.

Получената смес изсипете в намазнена и набрашнена тавичка. Изпечете в умерена фурна за 15 мин. Когато реването се пече, фурната не бива да се отваря, за да не спадне.

Охладете готовото реване. Сиропирайте със сгъстен сироп, направен от водата и захарта. Нарежете го на желаните от вас парчета.

Реването от тефтерчето е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Много харесвам сиропирани сладкиши
24.02.2016 07:03
Djes
Djes
Класиката винаги е била номер 1. Каквото и ново да се сготви, на човек му се нещо от тефтерите на мама и баба
21.02.2016 19:11
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Малък пропуск - захарта за сиропа е 1 1/2 ч.ч., просто техническа грешка.
21.02.2016 18:38