Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Милинки»Милинки от тефтерчето на баба

Милинки от тефтерчето на баба

Милинки от тефтерчето на баба
Снимка: Виолета Димитрова
1 / 3
10/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"В тефтерчето на баба се крият най-вкусните рецепти Тези милинки са истинко доказателство"

Необходими Продукти

  • вода - 325 мл топла
  • мас - 30 мл разтопена, но не гореща
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • брашно - 500 г
  • Смес за потапяне на милинките
  • масло - 100 г разтопено
  • За заливката
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • вода - 2 с.л.
  • За поръсване
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипваме топлата вода, захарта, маята и 100 г от брашното.

Оставяме покрита сместа за 10 минути да шупне, след това добавяме и маста.

Към останалото брашно добавяме солта и изсипваме в сместа. Месим меко тесто.

След омесване, намазваме с олио и оставяме на топло за 1 час да втаса.

След втасване размесваме за кратко и оформяме малки топчета.

Овалваме всяко едно в разтопеното масло и редим в тавичка. Добавяме сиренето и оставяме за 30 минутки да втаса.

В купичка разбиваме яйцето, добавяме солта, водата, брашното и нишестето и разбиваме до хомогенна смес.

Заливаме милинките и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса градуса без вентилатор за 45 минути.

Милинките от тефтерчето на баба са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: