Курбан от Ярешко месо

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Курбан от Ярешко месо3 / 3
21/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Курбан от ярешко месо - какъвто традицията повелява да бъде"

Необходими Продукти

  • ярешко месо - 1 - 1.5 кг
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол - на вкус
  • вода
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ярешкото месо се нарязва на ситно и се слага в тенджера, пълна с вода. Когато заври, се образува пяна, която отпенвам с лъжица, докато остане чиста водата.

Нарязвам лука на парчета и прибавям към месото.

Като поври, слагам и черния пипер на зърна.

Ако ни се вижда постен курбанът, добавяме малко олио. Към края на сваряването на месото добавяме и солта.

Вари се около час или час и половина в зависимост от месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: