Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пъстърва с печурки в тесто

Пъстърва с печурки в тесто

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Пъстърва с печурки в тесто1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1/2 бр. или др. риба
  • бутертесто - 400 г
  • гъби - 650 г печурки
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • босилек - 1 - 2 стръка
  • лук - 1 - 2 глави
  • масло
  • лимони - 2 бр.
  • брашно
  • жълтъци - 1 бр.
  • мляко - 3 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите и ги нарязваме половината на четвъртинки, другата на ситно.

Нарязваме на ситно магданоза и босилека. Лука нарязваме на кубчета.

Задушете лука, гъбите и подправките в масло, докато се изпари водата. Почистете рибата и я напоете отвътре със сока от единия лимон.

Другия обелете. Напълнете рибата с плънката и резени лимони. Разточете тестото и сложете рибата.

Можете да сложите и от плънката, ако им останала. Завийте я и намажете тестото с разбития жълтък и мляко.

Печем загрята фурна на 190 градуса около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: