Начин на приготвяне
Пресяваме два пъти брашното в дълбок съд. В средата правим кладенче. Сипваме маята, прибавяме затопленото прясно мляко плюс киселото, яйцата, захар, сол, оцет и олио. Започваме да бъркаме и замесваме меко тесто.
Оставяме да втаса, покрито с кърпа, докато удвои обема си. Отново премесваме. Бием тестото сто пъти в масата. Разделяме тестото на три топки.
Разточваме първата кора - дебела е около половин см. Намазваме с масло и поръсваме със половината сирене. Слагаме втората разточена кора върху първата. Намазваме с масло и поръсваме с останалото сирене. Слагаме от горе третата разточена кора. Намазваме с масло. Навиваме на руло.
Нарязваме на пънчета като двете крайни парчета на рулото се слагат в средата на питката, а другите отстрани в намазнена дълбока тава. Остава се отново да втаса и се пече във фурна.