Начин на приготвяне
От продуктите се омесва гладко еластично тесто. То се удря на плота 100 пъти. Оставя се в купа, покрита с найлон, до хубаво втасване.
След това от него се откъсва средна топка за средата на питката - около 130 г. Тя се разточва на кора, намазва се с олио и се завива на руло. Рулото се усуква и се завързва на възел, така че в средата да се оформи цвете.
Поставя се в средата на тава 30 см, покрита с хартия за печене.
От тестото се откъсват още две такива топки, които се разточват на кори. Те се поставят една върху друга, намазани с олио помежду си и се разточват заедно.
Кората се разрязва на 8 части, след това още на 8 - общо се получават 16 триъгълника.
Във всеки триъгълник малко под върха му се прави разрез - около 10 см по дължина, и той се навива на кифличка откъм дългата страна.
Кифличките се редят по края на тавата. От останалото тесто се разточва правоъгълна кора.
В долният край на кората се правят разрези - около 30 см дълги.
От получените ресни се сплитат плитки - всяка от по 3 бр.
Кората се навива и се поставя след кифличките.
Така оформената питка се покрива с найлон и кърпа и се оставя да втасва за около 25 мин на топло.
След това се намазва със жълтък, малко вода и олио.
Поставя се във фурната и тя се включва на 180 градуса.
Пече се за около 35-40 мин.
Поднася се с украсата от мартеничка.