Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Грахова крем супа с бекон

Грахова крем супа с бекон

Грахова крем супа с бекон
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. средни
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 1 и 1/2 ч.ч. от консерва
  • лук - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - сушен
  • чубрица - сушена, ронена
  • целина - сушена, листа
  • масло - 10 - 20 г краве
  • бекон - 100 г пушен, готов за консумация (за гарниране)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите и моркова. Измиваме и нарязваме ситно. Нарязваме и лука.

Слагаме в тенджера зеленчуците - грах, морков, картоф и лук. Наливаме 1 литър и 1 чаена чаша вода. Поръсваме подправките на вкус - черен пипер, магданоз, чубрица и листа целина.

Варим зеленчуците, докато омекнат, приблизително 15-20 минути. Дръпваме тенджерата със сварените зеленчуци от котлона и когато се поохладят, пасираме хомогенно с пасатор.

(Пасирам в тенджерата, но който реши, може да пасира в друг съд ). Пасираната супа застройваме с чаена чаша прясно мляко, добавяме краве масло и слагаме на котлона да покъкри 1 минута.

При положение, че ни се струва много гъста супата, можем да долеем топла вода до предпочитаната гъстота. Поднасяме крем супата гарнирана с нарязан ситно бекон и с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: