Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Лучена супа»Лукова крем супа с бекон

Лукова крем супа с бекон

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Лукова крем супа с бекон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • масло - 80 грама
  • лук - 3 глави кромид
  • бекон - 150 грама
  • брашно - 1 супена лъжица
  • бяло вино - 250 мл
  • бульон - 500 мл пилешки
  • сметана - 200 грама заквасена
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на дребно кромида и го запържете за около 20 минути в тенджера с дебело дъно на тих огън.

Накълцайте на ситно бекона и го прибавете към лука. Запържете така още няколко минути, докато кромидът не остане златист.

Поръсва се с брашното, а след няколко минути се добавят виното и бульонът. Оставя се на котлона, докато не кипне.

Намалете огъня и оставете супата да се вари още 30 минути. Прибавя се сметаната и нарязания магданоз.

След около 5-6 минути половината от супата се разбърква с пасатора, връща се при останалото количество, подправя се на вкус със сол и пипер и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: