Домашен кашкавал от краве мляко

Гергана  ГеоргиеваГергана ГеоргиеваМастър Шеф308865873
23/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 358
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме млякото на огъня и преди да започне да ври, прибавяме солта.

Щом заври, слагаме лимонтозуто и бъркаме на слаб огън, докато хубаво се пресече млякото.

Изсипваме в торбичка от тензух и оставяме да се изцеди суроватката за около два часа, след което притискаме с камък, така че да се оформи питка.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Биляна Владова
аз знам, че минимум 8-9 часа трябва да е затиснат
0
1
Биляна Владова
не съм специалист в правенето на кашкавал, това е съвет който ми даде главният технолог на мандрата в Елена. познавам е човек който работи в тертер и от него получех същият съвет точно за домашният кашкавал.
4
0
Гергана  Георгиева
Да, хубаво е за да се оформи, но по принцип нетрябва много дълго време да се цеди, за да не стане прекалено сух.
1
0