Домашен кашкавал от краве мляко

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3682k8202k5
Домашен кашкавал от краве мляко
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
23/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме млякото на огъня и преди да започне да ври, прибавяме солта.

Щом заври, слагаме лимонтозуто и бъркаме на слаб огън, докато хубаво се пресече млякото.

Изсипваме в торбичка от тензух и оставяме да се изцеди суроватката за около два часа, след което притискаме с камък, така че да се оформи питка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: