Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Кроасани»Лесни френски кроасани с масло

Лесни френски кроасани с масло

КрасиКраси
Новак
2312049
Лесни френски кроасани с масло
Снимка: Краси
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 800 - 900 г
  • прясно мляко - 400 мл топло
  • захар - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л. разтопено
  • мая - 30 г жива /3.5 ч.л. суха/ или 200 мл квас
  • масло - 200 г меко
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моите кроасани ги замесих вечерта с квас. Сутринта ги размесих и оформих. След повторното втасване около 1 ч. се изпичат в загрята фурна на 200 градуса около 25 мин.

Замесване с мая: Маята се разтваря с прясното мляко. Прибавят се 2 с.л. разтопено масло. След което се прибавя брашното, размесено със солта и захарта.

Омесва се средно меко тесто. Оставя се да втаса, докато удвои обема си. След което се разделя на 8 топчета. Всяко се разточва около 20 см и се маже с меко масло.

Нареждат се едно върху друго. Последното не се маже с масло. От 8-те топчета се разточва голяма кора с дебелина около 5 мм.

Режат се триъгълници. Ако желаете, може да се сложи плънка -локум, шоколад. Аз сложих парченце локум. Но са вкусни и без плънка.

Триъгълниците се навиват на кифлички, краищата се завиват навътре. Нареждат се в тава с хартия. Оставят се отново да втасат около 1 час и се намазват с яйце.

Фурната се загрява на 200 градуса. Втасалите кроасани се пекат около 25 мин. Получиха невероятно вкусни и ухаещи на масло кроасанчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Благодаря, ще опитам ;)
23.02.2016 16:37
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Изглеждат апетитно.Ще направя и аз, но определено ще са с локум и то повечко :)
23.02.2016 14:25
1
Покажи всички подкоментари