Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Бирени мезета»Линджирчета на клечки

Линджирчета на клечки

Линджирчета на клечки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • риба - 500 г речна(линджир)
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • олио - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства и измива много добре. Осолява се и се оставя да си поеме солта около един час.

В чиния слагаме брашното и овалваме всяка рибка.

Преди да я нанижем на клечките я изтръскваме от излишното брашно, за да не изгаря в олиото.

На клечка за зъби нанизваме четири или пет рибки. В широк тиган с олио пържим нанизаните на клечки линджири.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
И аз чакам да дойде лятото да си хвана пресни рибки.:)
24.02.2016 15:03
1
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
иии студена бира или чаша бяло виноо, ах как ми мирише на лятоооо
24.02.2016 14:55
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
И аз я слагам на хартия да попие олиото и после я сервирам без.
24.02.2016 14:38
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
тая ще върви и с чеснов сос за риба ями ямии и задължително изцеждайте след като я извадите от тигана върху хартия, така няма да има толкова олио по нея...здравословно и вкусно
24.02.2016 14:32
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Да може и на шишче но е по дебело а рибките са малки.
24.02.2016 14:09
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Хитруша си ти Ванче,с тия клечки за зъби.Много апетитни изглеждат с този загар. :)
24.02.2016 13:25
1
Лидия - Гери
Лидия - Гери
Много оригинално, ще изпробвам. Така ще станат по - бързо рибите, вместо да ги обръщам една по една. Може вместо на клечка за зъби да се нанижат на дървено шишче.
24.02.2016 12:51