Баница с лапад и киселец

Лидия - ГериЛидия - ГериГотвач2571541
24/02/2016
"Ако сте решили да точите баница, не подминавайте тази рецепта!"
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 474
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лападът, киселецът и лукът се почистват и нарязват на дребно. Задушават се в малко мазнина. След като изстине плънката към нея се добавят киселото мляко и брашното.

Замесва се тестото за баница. Към брашното се добавят всички продукти и се замесва меко тесто. Разделя се на топчета и се оставя около 30 минути.

Разточват се на кори, в които се слага плънката и малко олио. В средата на тавата се слага една част от плънката и около нея се навиват корите. Пече се 180 градуса около 40 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар