Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата от киселец и лапад

Салата от киселец и лапад

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Салата от киселец и лапад1 / 2
07/05/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
28 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • лапад - 500 г
  • киселец - 500 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • чесън - 1/2 връзка
  • маслини - на вкус
  • рукола - няколко стръка
  • орехи - 1/3 ч.ч. натрошени
  • яйца - 2 твърдо сварени
  • магданоз - 1/2 връзка
  • оцет
  • олио - 3 - 4 с.л. супени лъжици
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре лапада и киселеца, нарежете ги или ги накъсайте.

Накълцайте зеления лук, чесъна и магданоза. Сложете ги в голяма купа и ги намачкайте лекичко със сол.

Добавете лапада и киселеца, както и руколата, която може да се пропусне, ако нямате.

Залейте с оцет, олио, сол на вкус и объркайте с 2 шепи натрошени орехи.

Украсете салатата от киселец и лапад с твърдо сварени яйца и маслини и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: