Ароматно печено свинско с мед

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
961
2061
5
24/02/2016
"Представяме ви една богата и ароматна рецепта. Ястието е много вкусно, с добре съчетаващи се аромати. Перфектно за домашната трапеза"
Приготвяне10 мин.
Готвене80 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 625
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински шол - 700 г
  • мед - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • За маринатата
  • соев сос - 4 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • ракия - 1 с.л
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • универсална подправка - 1 с.л. подправка барбекю
  • лимонов сок - от 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа съставките за маринатата. Нарежете месото на пържоли и го сложете в купата. Оставете го в хладилник да се маринова за 2 часа.

В тава сложете месото, изсипете ако има останала непоета марината, сложете алуминиево фолио и задушавайте месото във фурна на 180 градуса за 60 мин.

В друга купичка сложете течен мед и го разбъркайте със зехтина.

Извадете тавата от фурната, махнете фолиото и с четка намажете с меда всяко парче месо.

Сложете отново да се запече около 15 минути без да го покривате, докато се получи приятен кафяв загар на пържолите.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар