Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Ароматно свинско печено с лук

Ароматно свинско печено с лук

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Ароматно свинско печено с лук
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
20/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Имате ли си любима рецепта за свинско или предпочитате да го хапвате всякак?"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • за намазване
  • соев сос - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • лют пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка
  • босилек - 3 - 4 листенца, пресен
  • кимион - 1 щипка
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изтънете с чукче пържолите. В купа смесете олиото, соевия сос и подправките. Разбъркайте добре и оставете настрана.

Нарежете лука на кръгчета или полумесеци. Пригответе си конци за печене. Кръстосайте ги три по три върху фолио. Вземете една пържола и хубаво я намажете с маринатата.

Поставете я върху конците. Наредете кръгчета лук и поставете следващата свинска пържола, също намазана.

Пак сложете лук и продължете по същия начин с останалите продукти, като завършите с пържола.

Завържете стегнато с конеца и поставете в тавичка. Сипете малко вода и покрийте с фолио.

Печете на 180-200 градуса за около 40 минути. Махнете фолиото и допечете до златисто. Извадете месото в чиния, оставете леко да се охлади и свалете конците.

Сгъстете соса, който се е образувал в тавичката, с 1 с.л. нишесте и малко вода.

Сервирайте го в сосиера, а печеното свинско нарежете на парчета.

Ароматното свинско печено с лук е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: