Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ароматно свинско с гъбен сос

Ароматно свинско с гъбен сос

Елена ПетроваЕлена Петрова
Чирак
3110220
Ароматно свинско с гъбен сос
Снимка: Елена Петрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Има ли гладни?"

Необходими Продукти

  • свински врат - 600 г
  • картофи - 1.5 кг
  • масло - 50 г
  • сухи манатарки - 5 - 6 резенчета
  • заквасена сметана - 100 г
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и месото се запържват с малко черен пипер и сол. В отделен съд се разтопява маслото и към него се прибавят сметаната и гъбите, запържват се за 5-6 минути.

В съд с капак (йенско стъкло) се нарязват на едро картофите и към тях се прибавят останалите неща.

Пече се на 200 градуса за около 40 минути

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: