Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Ароматно свинско руло по италиански

Ароматно свинско руло по италиански

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Ароматно свинско руло по италиански1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
345 мин.
Порции
10
"Знаете - италианците го правят по-хубаво от другите, за приготвянето на свинско говорим"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 - 5 кг обезкостено свинско филе
  • вино - 50 мл сладко, десертно
  • моркови - 6 големи
  • бяло вино - 200 мл
  • За плънката
  • лук - 3 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • пилешки дробчета - 200 г
  • розмарин - 4 стръка пресен
  • мащерка - 4 стръка прясна
  • галета - 250 г
  • масло
  • кайма - 400 грама свинска
  • градински чай - 10 пресни листа
  • вино - 120 мл сладко десертно
  • кедрови ядки - 25 г
  • стафиди - 40 г
  • сос
  • брашно - 3 с.л.
  • бяло вино - 120 мл
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на плънката. Обелете и нарежете лука, след което обелете и нарежете на ситно чесън. Накълцайте на дребно розмарин и мащерка.

Почистете дробчетата и ги нарежете на хапки. Загрейте маслото на умерен огън. Задушете лука и чесъна. Когато омекнат, добавете каймата и дробчетата. Запържете до получаване на златист цвят.

Отделно накиснете галетата във малко вода. Загасете тигана с малко десертно вино. Когато то се изпари, добавете кедровите ядки и стафидите.

Добавяме накълцания на дребно чай. Внимателно изстискайте галетата от водата и я добавете в тигана. Задушете всичко за още няколко минути и оставете встрани.

Внимателно разрежете филето, така че да се образува голям месен лист. Начукайте, поръсете с десертно вино, сол и черен пипер. Сложете 2/3 от плънката и завийте на руло.

Хубаво с дебел конец завържете през цяло месното руло.

Намазваме хубаво с масло и ръсим с черен пипер.

Морковите нарязваме на дължина и поставяме в намаслена тава. Отгоре слагаме рулото.

Полейте с бялото вино и печете първоначално 30 минути на 220 градуса, а след това намалете на 150 градуса и печете до готовност - около 3 до 4 часа.

В мазнината, която е останала от плънката, запържваме брашното. Когато то стане златисто, добавяме виното. Бъркаме, докато се изпари, и добавяме бульона. Така приготвения сос прецеждаме.

Сервираме нарязано на филии солено руло с гарнитура от печените моркови, щедро полети със сос.

Ароматното свинско руло по италиански е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: