Начин на приготвяне
Нарежете пилето на порции. В купичка смесете зехтина с подправките за пилето, разбъркайте. Намажете с тази смес всяко парче пиле и ги сложете в тава, между тях сложете цели небелени скилидки чесън и сипете виното и бульона. Покрийте тавата с фолио и печете на 180 градуса за 60 минути.
Гъбите почистете и нарежете на тънко, сложете в тиган маслото и лъжица зехтин и ги запържете до златисто. Подправете със сол и пипер на вкус, извадете пилето от фурната, махнете фолиото и сложете около месото запържените гъби. Печете още 10 минути до получаване на приятен загар върху месото. При поднасяне сложете парче пиле, гъби и малко сос от печенето.
Бележка: Гъбите Кримини са подобни на печурките. Имат от жълто-кафява до тъмно кафява качулка, по-твърда консистенция и плътен вкус и са недостатъчно порасналите гъби портобело, затова ги наричат бейби портобело. Може да ги намерите в големите супермаркети или да ги замените с бяла печурка.
Коментари