Начин на приготвяне
Вкусно и за делник, и за празник, тези пилешки крилца с пармезанова коричка и спанак соте с орехи са много апетитно предложение.
Измиват се приготвените пилешки крилца.
Прави се марина за пилешко от продуктите, като се разбъркват в купа и крилцата се овалват в марината. Оставяме на хладно за 1 час, да се овкусят.
Прехвърлят се в тавичка, налива се 1 к.ч. вода и печем в загрята фурна 180°C до златисто - 40 минути.
Изваждат се, поръсваме отгоре с пармезан и връщаме във фурната за още 10 минути.
В тиган се загрява масло и зехтин, добавят се нарязани скилидки чесън и разбъркваме за минути на умерен огън.
Сипва се едро нарязан спанак и сотираме за 3-4 минути в зехтина и маслото.
След което подправям вкусния спанак соте с лимонов сок и готово.
В сух тиган се запичат орехови ядки.
Сервираме пилешките крилца със сотиран спанак и орехови ядки с чаша хубаво червено вино.
Простичко, но много вкусно!
Наздраве!