Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крилца с пармезанова коричка и спанак соте с орехи

Пилешки крилца с пармезанова коричка и спанак соте с орехи

Пилешки крилца с пармезанова коричка и спанак соте с орехи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Пилешките крилца, приготвени по този начин са си просто уникални"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 8 - 10 бр.
  • марина
  • зехтин - 50 мл
  • соев сос - 1 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • пармезан - за поръсване
  • за гарнитура
  • спанак - 200 г пресен
  • краве масло - 1 бучка
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • орехи - печени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусно и за делник, и за празник, тези пилешки крилца с пармезанова коричка и спанак соте с орехи са много апетитно предложение.

Измиват се приготвените пилешки крилца.

Прави се марина за пилешко от продуктите, като се разбъркват в купа и крилцата се овалват в марината. Оставяме на хладно за 1 час, да се овкусят.

Прехвърлят се в тавичка, налива се 1 к.ч. вода и печем в загрята фурна 180°C до златисто - 40 минути.

Изваждат се, поръсваме отгоре с пармезан и връщаме във фурната за още 10 минути.

В тиган се загрява масло и зехтин, добавят се нарязани скилидки чесън и разбъркваме за минути на умерен огън.

Сипва се едро нарязан спанак и сотираме за 3-4 минути в зехтина и маслото.

След което подправям вкусния спанак соте с лимонов сок и готово.

В сух тиган се запичат орехови ядки.

Сервираме пилешките крилца със сотиран спанак и орехови ядки с чаша хубаво червено вино.

Простичко, но много вкусно!

Наздраве!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: