Двуцветна плодова торта

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Двуцветна плодова торта
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Само едно парче от тази плодова торта и спираме със сладкишите ... за днес"

Необходими Продукти

  • белтъци - 5 бр.
  • захар - 220 г
  • ванилия - 10 г
  • оцет - 1 с.л.
  • пълнежа
  • жълтъци - 5 бр.
  • пудра захар - 6 бр.
  • заквасена сметана - 700 мл сладка
  • сметана - 1 л за разбиване
  • компот от кайсии - 1 бр. консервирани
  • желатин - 10 г
  • сладкарска боя - по желание или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците със захарта, за да станете пухкав крем, след това добавете ванилията и оцета и продължете да разбивате. Печете блата за тортата на 140 °C за 60 минути.

След това го разделете на три части.

На пара яйчните жълтъци, 200 мл сладка заквасена сметана с пудра захар и разбърквайте непрекъснато, докато се сгъсти.

Сложете желатина да набъбне. Разбийте желатина с пълнежа и с 500 мл сладка заквасена сметана.

Разбийте остатъка от сладката заквасена сметана сам и оставете настрана.

Отделете 1/4 от сладката заквасена сметана, след това я разделете на две части и поставете малко вкус или цвят на сметановата торта във всяка част.

Подредете тортата:

Първо, сложете плънката, след това кайсиите, след това сладката заквасена сметана, след това блата отново и повторете процедурата.

Украсете двуцветната плодова торта на цвят и плодове по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: