Пържен праз с яйца

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пържен праз с яйца
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Есенно-зимна класика, която по традиция се поднася с домашно червено вино"

Необходими Продукти

  • праз - 2 стръка
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - лют, на люспи, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме праза на парчета по около 3 см.

Пържим го в тефлонов тиган в загрятото олио, като бъркаме от време на време.

Заливаме с разбитите яйца, посоляваме и готвим, докато яйцата се стегнат.

При сервиране поръсваме с червения пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

danito
danito
S malko gotvarska smetana i shipka rigan stava mnogo vkusno sushto i nasturgano sirene
06.12.2016 10:19
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ммм... вкусно и апетитно, пък и лютия пипер как отваря апетита не можеш да спреш да ядеш.
26.02.2016 17:57
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
На това аз му викам пърженица,добавям и тиквички,които предварително изпържвам във фритюрника..вкусотия,ядеш и ревеш за още :)
26.02.2016 09:37
1