Праз с яйца

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Праз с яйца
Снимка: Avocado
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Казват, че това ястие става най-вкусно на печка на дърва"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • праз - 1 стрък лук
  • олио - 40 мл
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре, добавя се солта и се разбърква.

Бялата част на праза се нарязва на колелца, зелената част се нарязва на малки парченца и всичко се разбърква.

Празът се запържва в голям загрят тиган с мазнина, като се бърка непрекъснато.

След около 2-3 минути се добавят разбитите яйца и се пържат, като се бъркат през цялото време. Свалят се от котлона и се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Баш Майстора
Баш Майстора
Правил съм го д зелен лук. Ще опитам с праз може и малко сирене
06.02.2022 20:41