Начин на приготвяне
Преди да започнете да готвите, е добре да си подготвите всички съставки. Измийте добре спанака и го отцедете от водата. Нарежете го или накъсайте на едри части.
Лука нарежете на ситно.
Вземете купа, сложете в нея яйцата и ги разбийте с вилица.
Настъргайте кашкавала.
В дълбок тиган на умерена степен загрейте олиото (може да използвате и друга мазнина по избор).
В загрятото олио сложете лука и разбъркайте. След това добавете спанака, соевия сос и 1 щипка сол и пипер. Разбърквайте непрекъснато, докато спанакът омекне и течността се поизпари – около 3-5 минути. Той ще намали значително обема си.
Добавете разбитите яйца, разбъркайте и добавете сиренето. Пържете до готовност на яйцата - около 5-6 мин. Накрая добавете настъргания кашкавал.
Сервирайте пържен спанак с яйца и сирене веднага.
Вижте още какво върви със спанака, както и как да сотираме спанак.