Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Кълцани наденици със зеленчуци

Кълцани наденици със зеленчуци

редакция:
Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7548k2k5
Кълцани наденици със зеленчуци4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Наденичките и тази вкусна гарнитура са направени, за да красят чиниите заедно."

Необходими Продукти

  • наденица - 1 кг сурови наденички с кълцано месо
  • картофи - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • бульон - 100 мл зеленуков
  • лук - 3 глави кромид
  • чери домати - 4 бр.
  • зехтин - 30 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • риган - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка
  • бяло вино - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците, измийте и ги нарежете на едро. В тава сложете зехтина, наредете зеленчуците и върху тях поставете наденичките.

Подправете със сол, пипер, риган и мащерка, разбъркайте и сипете виното и бульона.

Сложете тавата във загрята фурна на 180 градуса. Печете за около час до готовност на картофите, като по време на печенето периодично обръщайте наденичките да се запекат добре от всички страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: