Зеленчуци с юфка

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Зеленчуци с юфка1 / 2
19/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр
  • лук - 1 бр
  • чушки - 3 бр. червени + 3 бр. зелени
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • олио - 3 с.л.
  • кетчуп - 3 с.л.
  • черен пипер
  • босилек
  • юфка - 250 г
  • масло - краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжана измиваме, белим и нарязваме на кубчета. Заливаме с вода, да се отдели горчивият сок. През това време почистваме чушките от дръжките и семената. Нарязваме на парчета. Лука нарязваме на ситно.

В олио запържваме нарязания лук и прибавяме към него чушките и отцедения от водата патладжан, разбъркваме и запържваме.

Наливаме чаена чаша вода и прибавяме зеленчуковия бульон, черен пипер и босилек на вкус. Добавяме и кетчуп.

Оставяме зеленчуците да поврат, докато останат на мазнина. През това време сваряваме юфката, отцеждаме от водата и смесваме с малко краве масло.

Поднасяме зеленчуците внимателно смесени с юфката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: