Зеленчуци с къри

Зеленчуци с къри
Снимка: Йорданка Караджова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Вкусни зеленчуци с къри, които могат да се поднесат самостоятелно или в компанията на сварени макарони"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • зелени чушки - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 1 свежо клонче
  • къри - 1 ч.л.
  • кимон - 1ч.л
  • магданоз - 10 - тина сухи листа, може и свеж
  • сол - 3 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се обелват, тиквичката, картофа и чушките се нарязват на кубчета, моркова на полумесеци.

В дълбок съд, най-добре в тиган уок, се загрява олиото, слагаме първо тиквчката и посоляваме с 1 ч.л сол. Пържим 5 минути, след което добавяме всички останали зеленчуци. Пържи се под похлупак 15 минути на умерено силен огън.

След 15 минути добавяме 300 мл вода, подправките, останалата сол, чесъна, нарязан на ситно, и копъра - накъсан на по-малки клончета.

Оставяме кърито да ври на умерен огън за още 20 мин. След това време проверете с вилица картофите, ако са меки свалете от огъня.

Зеленчуците с къри могат да се сервират самостоятелно или с макарони и паста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: