Начин на приготвяне
Вземете филиите хляб и им махнете корите. Трябва ви само средата, натрошете я и я сложете в купа.
Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото, сипете тази смес в купата с хляба.
Разтворете кафето в 50 мл гореща вода и го добавете на тънка струйка, докато разбивате с миксер хлебната смес.
Добавете млякото, ванилия и разбъркайте. Брашното, какаото, солта и бакпулвера пресейте и добавете към основната смес.
Разбъркайте този път не с миксер, а с дървена шпатула до пълното поемане на сухите съставки. Тестото трябва да е с консистенция на гъста каша, ако вашето е по-воднисто, добавете още малко брашно.
Нарежете нектарините на дребни парчета и ги поръсете с малко брашно, така няма да пуснат много течност и тестото няма да ви се получи клисаво. Може да използвате плодове каквито имате или желаете.
Сложете хартия за печене на дъното на тортена форма и изсипете получената кексова смес.
Печете на 170 градуса до суха клечка около 50 мин.
Коментари