Начин на приготвяне
В малка тенджера чуквате яйцата и ги разбивате с миксер. След това добавяте прясното мляко и содата и пак разбивате докато се смесят продуктите.
Една по една започвате да изсипвате чашите с брашното при непрекъснато бъркане с миксера. Ако е необходимо, слагате още брашно, в зависимост от това, колко искате да е гъсто тестото ви.
Взимате тиган с незалепващо покритие и капвате няколко капки олио. Когато е загряло, слагате малко от сместа и разстилате навсякъде по тиганa или като хванете тигана за дръжката с движение, за да се разпредели сместа навсякъде.
Така редувате, докато ви свърши сместа. Нарязвате си шпека и луканковия салам на колелца или полумесеци-изборът е ваш. Кашкавалът се настъргва, краставиците се режат на полумесеци, а маслините се режат на колелца.
И така, взимате палачинките и започвате направата на тортата. Първата палачинка мажете с майонеза и поръсвате с настърган кашкавал.
Нареждате шпеков салам, колелца маслини и слагате втората палачинка отгоре. Мажете я с лютеница, ръсите с кашкавал, нареждате луканков салам, слагате и от маслинките.
Третият блат пак е с майонеза, но този път, когато ръсите с кашкавал, може да сложите от краставичката. И така, докато свършат палачинките.
Броя на палачинките е по ваш избор, в зависимост от това колко голяма и дебела искате да е тортата. При мен излязоха 15 палачинки.
А най-отгоре, последния блат завършвате с майонеза, слагате от кашкавала и украсявате, както искате! Въпрос на фантазия!
Коментари