Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Празнична солена палачинкова торта

Празнична солена палачинкова торта

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Празнична солена палачинкова торта
Снимка: Dora Grozeva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Не ви трябва специален повод, за да приготвите тази невероятна палачинкова торта - с нея всеки ден е празник!"

Необходими Продукти

  • палачинки - 4 - 5 бр.
  • плънка
  • майонеза - 200 г
  • лютеница - 1 бр. малко бурканче
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 200 г
  • крема сирене - 3 бр.
  • шунка - 100 - 150 г или луканка
  • чушки - 3 - 4 бр. червени печени
  • чери домати
  • пъдпъдъчи яйца
  • моркови
  • краставици
  • маслини
  • броколи
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във форма за торта се поставя една палачинка. Маже се с майонеза и се нарежда ред колбас. Поставя се палачинка отгоре.

Върху нея се слага ред лютеница и настъргано сирене, отгоре пак палачинка - рендосва се кашкавал, палачинка- ред червени чушки и се завършва с палачинка. Цялата торта се измазва с крема сирене.

Отстрани се прави бордюр със ситно нарязан магданоз и се украсява с доматите, яйчицата, краставички, маслини и морков. Оставя се в хладилник за няколко часа да стегне.

Може да се направи с каквато плънка обичате и да се украси според желанието.

Идеята за тази прекрасна торта взех от моята приятелка Райна Чобанска, за което много благодаря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Памела Димитрова
Памела Димитрова
Благодаря за идеята :) !
01.01.2020 17:23