Начин на приготвяне
Измийте и обелете картофите. Нарежете ги на едри парчета. Сложете средно голяма тенджера с гореща вода /за да заври по-бързо/ на котлона. Когато заври, поставете картофите и сварете до пълна готовност.
Когато са готови, оставете ги да изстинат леко и ги пасирайте или намачкайте, докато станат на пюре. Докато са още топли, сложете маслото да се разтопи, след това добавете останалите продукти и омесете добре.
Вземете подходящ поднос, където ще редите солената торта, и поставете пласт от пюрето. Намажете отгоре с майонеза.
Шунката се нарежете на кубче. Сложете малко от нея върху майонезата. Добавете краставица, нарязана на колелца, и морков, нарязан с помощта на къдрав нож, също и маслини.
Кашкавалът нарежете на дребни кубчета и също сложете от него в плънката. Подредете на всеки ред и от луканковия салам. Така редете, докато не свърши пюрето.
Отгоре намажете тортата с останалата част от майонезата. Украсата е по желание, аз направих цветя с помощта на кисели краставички, кафяви маслини и морков. Отгоре поставих по средата една розичка от луканков салам.
Тортата трябва да престои няколко часа в хладилник, а най-добре денонощие!
Добър апетит! Солената картофена торта с богата плънка е много вкусна.