Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена палачинкова торта

Солена палачинкова торта

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2223k7881
Солена палачинкова торта
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
120 мин.
Порции
12
"Охладената солена палачинкова торта разрежете с остър нож и поднесете като предястие или ордьовър."

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • газирана вода - 1/2 ч.ч.
  • сол - щипка
  • брашно - колкото е небходимо за смес с гъстота на боза
  • За плънката
  • пилешко филе - 600 г
  • кашкавал - 250 г
  • кисели краставички - 1 буркан
  • маслини - 150 г гриловани зелени
  • царевица - 400 г сладка консервирана
  • яйца - 5 бр.
  • За майонезения сос
  • майонеза - 500 г
  • кисело мляко - 5 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • бял пипер - на вкус
  • сметанов сос
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • крема сирене - 250 г
  • горчица - 1 ч.л.
  • бял пипер - на вкус
  • за украса
  • чери домати
  • краставици - прясна
  • магданоз
  • царевица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвят палачинките. Необходими са ни около 10 броя. В купа счупете яйцата, леко разбийте с телена бъркалка, прибавете млякото, газираната вода, солта и отново разбийте с бъркалката.

После добавете пресятото брашно постепенно до получаване на еднородна смес с гъстота на боза.

Загрейте на котлона тиган за палачинки и намазнете. Използвах тиган с диаметър 22 см.

С помощра на черпак изсипете от палачинковата смес, като с въртеливо движение разклащате тигана, така че сместа да се разтели равномерно по дъното. Когато палачинката е готова от едната страна, обърнете и изпечете и от другата страна. Изпечете по същия начин и останалите. Умишлено правя една по-плътна дебела/палачинка, като нея използвам за основа на палачинковата торта.

Сварете пилешкото месо в подсолена вода с няколко зрънца бахар до готовност. Охладете, накъсайте или нарежете с нож.

Нарежете киселите краставички и грилованите маслини на дребни парченца.

Сладката царевица отцедете.

Яйцата сварете, охладете и рендосайте. Кашкавала също настържете на ренде.

Пригответе майонезения сос, като разбъркате майонезата с киселото мляко, лимоновия сок, горчицата и пипера.

Пригответе и соса със сметана и сирене. Намачкайте сиренето и разбъркайте със сметаната, горчицата и пипера.

Сглобете солената торта, като на дъното на плато поставите плътната /дебелата палачинка. Намажете със соса от майонеза. Поръсете с настърган кашкавал и част от яйцата.

Втората палачинка се намазва с майонезена смес и с намазаното надолу се обръща върху първата. Отгоре също се намазва с майонезена смес и върху нея се разпределя половината от свареното пилешко месо. Третата палачинка се намазва с майонезен сос и се захлупва върху втората. Отгоре се намазва със сместа от сметана и сирене, разпределят се краставички и маслини. Захлупва се с намазана палачинка със смес от сирене и сметана.

Следва майонезен сос, царевица и яйца, палачинка с майонезен сос и после отново се повтарят продуктите и редът.

Палачинка, сос, пилешко, сос, палачинка, сметанов сос, краставички и маслини, палачинка, майонезен сос и така редувате до изчерпване на продуктите и палачинките.

Измажете палачинковата торта от всички страни с майонезения сос .

Украсява се пожелание.

Аз декорирах с чери домати и царевица във форма на цветя, облепих с тънки слайсове прясна краставица. Завърших с настърган кашкавал и магданоз за свежест.

Приберете в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ.

Тази торта търпи вариации и можете да изключвате едни продукти и да включвате други. Условието е продуктите да си подхождат. В много от рецептите за палачинкови торти се използва лютеница, но не е за препоръчване. Вкусът на лютеницата ще доминира и не подхожда на останалите продукти.

Охладената солена палачинкова торта разрежете с остър нож и поднесете като предястие или ордьовър .

Вижте също с какво да заменим яйцата в палачинките и се научете да обръщате палачинки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
.