Начин на приготвяне
В рецептата умишлено няма посочени количества. Количествата зависят от броя на бурканите /тип Омния/.
Практическия начин на определяне на количествата е изпитан през годините многократно.
Измивате чушлетата и режете дръжките /да не заемат място/. Можете да изберете различни по цвят и големина, за да ви стане шарена и красива туршията.
Подготвяте и си измивате бурканите, тип Омния. Не е необходимо да ги подсушавате. Във всеки буркан наливате оцет до долния ръб - назъбената на буркана долна част /Виж снимката/.
Добавяте му 2 супени лъжици захар с връх и 1 супена лъжица сол с връх. Слагате десетина зърна черен пипер. Слагате 3-4 кръгчета кромид лук. Слагате 1-2 стръка пресен копър.
Нареждате чушлетата и доливате с вода до горния ръб на буркана. Затваряте бурканите /може и с найлонова капачка/ и ги разтрисате, за да се разтворят солта и захарта.
Повтаряте процедурата всеки ден по два пъти в продължение на десетина дни.
Полезни съвети:
- Внимателно подберете качеството на оцета, солта и производителя. Некачествените оцет и сол са най-честите виновници, чушлетата да се кашнат;
- Приготвените чушлета оставете поне един ден да престоят на хладно място, за да можете да премахнете кашнатите и некачествените.
Коментари