Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Туршия от хрупкави люти чушлета

Туршия от хрупкави люти чушлета

Туршия от хрупкави люти чушлета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
"Открихме идеалната рецепта за приготвяне на туршия с хрупкави люти чушлета и бързаме да я споделим с вас!"

Необходими Продукти

  • люти чушки
  • вода
  • оцет
  • захар
  • сол
  • черен пипер - на зърна
  • лук - кромид
  • копър - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В рецептата умишлено няма посочени количества. Количествата зависят от броя на бурканите /тип Омния/.

Практическия начин на определяне на количествата е изпитан през годините многократно.

Измивате чушлетата и режете дръжките /да не заемат място/. Можете да изберете различни по цвят и големина, за да ви стане шарена и красива туршията.

Подготвяте и си измивате бурканите, тип Омния. Не е необходимо да ги подсушавате. Във всеки буркан наливате оцет до долния ръб - назъбената на буркана долна част /Виж снимката/.

Добавяте му 2 супени лъжици захар с връх и 1 супена лъжица сол с връх. Слагате десетина зърна черен пипер. Слагате 3-4 кръгчета кромид лук. Слагате 1-2 стръка пресен копър.

Нареждате чушлетата и доливате с вода до горния ръб на буркана. Затваряте бурканите /може и с найлонова капачка/ и ги разтрисате, за да се разтворят солта и захарта.

Повтаряте процедурата всеки ден по два пъти в продължение на десетина дни.

Полезни съвети:

- Внимателно подберете качеството на оцета, солта и производителя. Некачествените оцет и сол са най-честите виновници, чушлетата да се кашнат;

- Приготвените чушлета оставете поне един ден да престоят на хладно място, за да можете да премахнете кашнатите и некачествените.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Оххх стига че ми се напълни устата,представям си колко са хубави :)
26.02.2016 19:34
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Обичам чушлета но тази година нямах възможност да консервирам и затова си купувам,но не са същите като домашно направените
26.02.2016 19:09
1
1
Покажи всички подкоментари