Начин на приготвяне
За тази рецепта препоръчвам използването на стар хляб.
Махнете корите на хляба-да остане само средата, накиснете я в прясното мляко и изстискайте добре.
Сложете в купа хляба, захар, какао и меко масло. Разбийте с миксер до получаването на гладък крем. Разтворете 20 г от желатина в 50 мл студена вода, оставете да набъбне и затоплете в микровълнова за няколко секунди, като внимавате да не кипне.
Добавете го към крема и отново разбъркайте. Нарежете плодове по избор, /аз използвах сини сливи и нектарини/, като малка част отделите за декорацията накрая.
Вземете форма за торта с отделящи се стени, наредете на дъното бисквити, сложете и около стените. Вземете част от плодовете и ги сложете върху бисквитите, сипете част от крема и поръсете със сладко по избор.
Отгоре наредете отново бисквити, пак плодове, крем и сладко и така до свършване на продуктите, като накрая завършите с крем. Разтворете останалия желатин по същия начин.
Декорирайте тортата с останалите парчета плодове, намажете ги с желатин да не потъмняват и оставете тортата в хладилник да стегне. Махнете ринга след минимум 6 часа.
Бележка: Маслото може да замените с маргарин, аз не го препоръчвам. Кремът се получава изключително вкусен, сладкото е опция, може да не се добавя. Снимките са с лошо качество, защото са отпреди години, ще се радвам да опитате и споделите свои.