Начин на приготвяне
Разделете жълтъците от белтъците на яйцата. Белтъците разбийте в купа на сняг с половината захар. Жълтъците разбийте в друга купа с останалата захар, добавете олиото и ванилия.
Брашното и бакпулвера пресейте и добавете към сместа като редувате с горещата вода при непрекъснато бъркане. Разделете получената смес в две купи.
В едната добавете какаото и разбъркайте. В другата добавете разбитите белтъци и разбъркайте леко и внимателно само в една посока с помощта на дървена шпатула.
Намажете форма за кекс и поръсете с брашно, изсипете жълтата смес, отгоре поръсете с малко какао и сложете кафявата смес.
Печете на 170 градуса 40-50 минути до суха клечка. Накрая извадете от формата и поръсете с пудра захар.