Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Руска Салата»Пролетна салата Великденско настроение

Пролетна салата Великденско настроение

ПетяПетя
Готвач
1281k2787823
Пролетна салата Великденско настроение
Снимка: Петя
1 / 2
06/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Направо би ни било жал да развалим тази толкова добре аранжирана великденската салата"

Необходими Продукти

  • За салатата
  • майонеза - 250 г
  • шунка - 100 г
  • кисели краставички - 4 броя
  • яйца - 2 броя
  • моркови - 3 броя
  • картофи - 5 броя
  • ябълки - 1 брой, кисела
  • стерилизиран грах - 1 к.ч.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка, смлян
  • сол - на вкус
  • За украсата
  • топено сирене - 3 пакетчета
  • маслини - 20 г
  • домати - 1 брой
  • яйца - 1/2 бр., сварено
  • моркови - 1/2 брой
  • магданоз - 1 връзка, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Картофите, морковите (без половин морков, оставя се за украса) и яйцата се сваряват поотделно, обелват се и се нарязват на малки кубчета (без половин яйце, за украса е).

2. Краставичките и грахът от консерва се отцеждат. Обелената кисела ябълка и краставичките също се нарязват на кубчета. Всички продукти се смесват, овкусяват се със сол, черен пипер и лимонов сок.

3. Сместа се смесва с майонезата и се разбърква хубаво.

4. В една кръгла салатиера или в подходящ поднос на купчинка се слага приготвената руска салата. Заглажда се хубаво и цялата се покрива със ситно нарязания магданоз.

5. Декорация: Кошницата се прави от топеното сирене за сандвичи, нарязано на малки правоъгълници и подредено както се вижда на снимката. За дръжката се изрязват тънки правоъгълници от сиренето. Маковете се правят от люспата на домата.

6. Другите цветя са от моркова, белтъка на яйцето и от топеното сирене. Тичинките са направени от ивички маслини и от жълтък.

Приятно похапване!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: