Карамелени макарони на фурна

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
27/02/2016
"Бързо, лесно, вкусно - представяме ви тази прекрасна класическа рецепта със спомен от детсвото"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 115
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните според указанието на опаковката, отцедете и оставете да се охладят.

Сложете захарта за карамела в касерола на котлона и оставете да се карамелизира.

Изсипете готовия карамел на дъното на тавата в която ще печете, изчакайте да се охлади и сложете макароните.

Разбийте яйцата със захарта до кремообразно, добавете затоплено прясно мляко и ванилията и сипете сместа при макароните.

Сложете да се пече на 180 градуса до сгъстяване и изпаряване на течността - около 40 мин.

Пластмасова цедка за отцеждане
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова цедка за отцеждане
6.67 лв.
Виж ››

Отцеждането на продуктите вече е лесно като детско игра с тази практична пластмасова цедка, която се грижи и за безопасността на ръцете ви

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар