Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Карамелени макарони на фурна

Карамелени макарони на фурна

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Карамелени макарони на фурна6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Бързо, лесно, вкусно - представяме ви тази прекрасна класическа рецепта със спомен от детсвото"

Необходими Продукти

  • макарони - 600 г
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 6 бр.
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • за карамела
  • захар - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните според указанието на опаковката, отцедете и оставете да се охладят.

Сложете захарта за карамела в касерола на котлона и оставете да се карамелизира.

Изсипете готовия карамел на дъното на тавата в която ще печете, изчакайте да се охлади и сложете макароните.

Разбийте яйцата със захарта до кремообразно, добавете затоплено прясно мляко и ванилията и сипете сместа при макароните.

Сложете да се пече на 180 градуса до сгъстяване и изпаряване на течността от макароните на фурна - около 40 мин.

Карамелените макарони на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: