Печено свинско с горчица

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Печено свинско с горчица1 / 2
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4-6
"Горчицата придава приятен тръпчив вкусна месото и се запича до златиста хрупкава коричка, която ни кара да искаме още и още"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 800 г
  • масло - 60 - 80 г краве
  • прясно мляко - 400 мл
  • кисело мляко - 50 г
  • горчица
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчето свинско месо намазваме от всички страни с горчица, поръсваме със сол и черен пипер на вкус.

Слагаме в тавичка и прибавяме краве масло. През времето на печене обръщаме, за да се зачерви от всички страни.

Заливаме с топлото прясно мляко и печем още 1 час, като от време на време поливаме с отделения в тавичката сос.

Опеченото месо изваждаме и сосът се разбива с киселото мляко. Поднасяме месото нарязано на порции и полято със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: