Овчи Курбан

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Овчи Курбан
Снимка: Йорданка Тасева
3 / 5
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Традиционен овчи курбан, какъвто все още се приготвя на много места у нас"

Необходими Продукти

  • месо - от овца
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства и се насича на парчета.

Слагате месото в подходящ голям съд, добавяте водата и се вари на бавен огън.

Пропорцията между месото и водата е 1:1. Ако имате една кофа месо, слагате една кофа вода или една тенджера месо-една тенджера вода.

В началото трябва да го препените непременно. Сол се добавя според вкуса ви.

Когато месото е сварено, курбанът е готов. По желание се слага глава лук, за да оцвети курбана в лек жълтеникав цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Съотношението вода:месо трябва да е 2:1 даже 3:1 в зависимост от възрастта на овцата.
21.08.2023 06:54
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Този курбан става много вкусен но в нашия край слагаме лук на едро и зърна черен пипер, придават аромат.
02.09.2016 01:01
3
2
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
Голяма вкусотия и задължително върви с чесън :)))
28.02.2016 14:21
1