Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан Чорба»Шилешки курбан с карантия и лук

Шилешки курбан с карантия и лук

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Шилешки курбан с карантия и лук1 / 2
24/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Има си курбан чорба, а има и курбан чорба, която е за празник и се приготвя по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • шилешко месо - 1.5 кг
  • карантия - 300 г сварена
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото много добре от лойта и ципите и го наржете на средно големи парчета. Запържете го да кратко в силно загрята мазнина, след което добавете цялата глава лук.

Пържете още 1-2 минути и залейте с около 2 л вода. Когато заври се отпенва и се намалява силата на огъня.

Подправя се с със сол и черен пипер и се вари на тих огън под похлупак до омекване на месото – около 70-80 минути.

Изважда се главата лук и се прибавят дреболиите. Курбанът се сервира с люта чушка, чесън и оцет, с които се подправя богато.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: