Телешко филе с моркови

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Телешко филе с моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5
"Доверете ни се, ние имаме защитена дисертация на тема Как да приготвим крехко телешко филе"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг филе
  • лук - 3 - 4 глави
  • моркови - 4 - 5 броя
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • домати - 3 с.л. доматено пюре
  • маслини - 10 броя, зелени, без костилки
  • брашно - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • червен пипер
  • черен пипер - смлян на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото се нарязва на филета и се слага да се запържи в сгорещена мазнина равномерно. След това се добавят нарязаните лук и моркови (на кръгчета) и маслините. Добавя се червеният пипер и се долива вода, колкото да покрие месото.

Ястието къкри, докато телешкото е почти готово, след което се долива червеното вино, брашното, размито с доматеното пюре и малко вода.

Прибавят се и дафиновите листа, черния пипер, сол на вкус и се вари до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: