Начин на приготвяне
От виното, зехтина и 1 с.л. меда направете марината.
Овкусете телешкото месо със сол и го полейте с маринатата. Добавете и мащерката. Оставете месото да се маринова за 5-6 часа.
Изчистете и нарежете морковите на пръчици. Загрейте малко зехтин, добавете 1 лъжица мед и сложете морковите леко да се карамелизират.
Прибавете изчистените и нарязани гъби и гответе за кратко.
В дълбок съд с капак сложете маринованото месо. Наредете гъбите и морковите отстрани.
Намажете с маслото, полейте с останалата марината, сложете капака и включете фурната. Печете около 40 мин. след затоплянето на фурната.
Отстранете капака, полейте с 1-2 сл. бяла вино и допечете до златист загар.
Готовото печено телешко овкусете с млян черен пипер. Сервирайте топло.
Телешкото филе с гъби и моркови във фурна е много вкусно.
Коментари