gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Домашен боров мед

Домашен боров мед

Домашен боров мед
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Добавете нещо вкусно и много полезно към домашната аптека - домашен боров мед"

Необходими Продукти

  • борови връхчета - 80 - 100 бр. млади
  • захар - 1.2 кг
  • вода - 1.5 - 2 л.
  • лимонена киселина - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боровите връхчета се берат млади (щом започнат да растат и имат повече смола по тях).

Кипнете водата и сложете боровите връхчета да поврат около 15 мин. Отстранете съда от котлона и ги оставете да киснат за около 20 мин.

Прецедете течността, сложете я в чист съд и прибавете захарта. Варете до сгъстяване (може да пробвате върху суха чинийка, като капнете капки от меда - ако не се разтичат, значи е готов).

Преди да свалите съда от огъня, добавете лимонената киселина.

За по-дълго съхранение разлейте боровия мед в бурканчета, затворете с капачки и заварете за около 5 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: